Frontérzékenységre citromfű tea!

 

Egy ismerősöm hívta fel a figyelmem arra, hogy kávé helyett próbálkozzam teákkal. Elkezdtem utána olvasni a neten, találtam mindenféle érdekességet s arra lettem figyelmes, hogy a frontérzékenységre citromfű teát javasoltak PONT. Nah ez így önmagában vajmi keveset ért, mert legyen akár meleg- ill. hidegfronti hatás miatti fejfájásom egy csésze tea nem enyhítette. Tovább kutattam s véletlenül megleltem egy magyar nyelvű oldalt, ahol konkrétan leírta, hogy kísérleteket végeztek a citromfű tea és a frontérzékenység kapcsán s a végeredmény az lett, hogy a vizsgált személyek 85%ánál végérvényesen megszűntek, a maradék 15%nál pedig enyhültek a fejfájási panaszok. Azóta próbáltam ismerősöknek megmutatni ezt az oldalt de valahogy nem találom, vagy azért mert béna vagyok, vagy azért mert rosszul keresek rá vagy azért mert letörölték az oldalt, véletlenül vagy akár készakarva?

 

A citromfű tea kúra lényege, hogy 6 hétig reggel, délben és este egy-egy csésze filteres teát kell meginni. Ízesíteni tetszés szerint lehet.

 

2006 novemberében, ha jól emlékszem ez kb. 1400 forintomba került. Határozottan emlékszem, hogy a negyedik héten még igencsak fájt a fejem az akkor épp aktuális fronthatás miatt. Most, mikor írom ezeket a sorokat 2011. májust írunk. Elmondhatom tehát, hogy 4 és fél éve teljesen eltűntek a frontérzékenységre utaló panaszaim, azóta a kúrát nem ismételtem meg, összevissza iszom mindenféle teát, nemcsak filtereset, hanem a kertemből frissen szedettet is. Azóta nem szedtem be semmilyen gyógyszert. Ez a kúra és a vele járó megélt tapasztalat elindított egy egészségesebb életmód felé.

 

Csak egy példa a sok közül: húsvét előtt betartom a 40 napos teljes böjtöt, nemcsak hús tekintetében, hanem kiegészítve szénsavas üdítővel, alkohollal, kávéval és csokival, mármint ezeket ezen időszak alatt kihagyom az étrendemből.

 

Hahn JánosWebmester