Homoktövis szörp

 

Hozzávalók:

 

Homoktövis bogyó, víz, méz. (Elkészítési idő: 15 perc)

 

A homoktövis jellemzői:

 

C-vitaminban igen gazdag, az egyik legideálisabb vitamin pótló.
Almasavat, flavonoidokat, zsíros olajokat bőven tartalmaz.
Növeli szervezetünk védekező képességét, jelentős immunerősítő.
Gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a meghűléses, influenzás megbetegedések gyors gyógyulásában.
E-vitamin tartalmának köszönhetően a száraz, berepedezett bőr kezelésére alkalmas.
Fertőző betegségek alatt, műtétek után segít a gyors regenerálódásban, felépülésben.

 

 

Az elkészítés menete:

 

A homoktövis bogyókat alaposan megmossuk, majd egy tálkába téve, vízzel felöntve összeturmixoljuk. Az így kapott, sűrítményt mézzel édesítjük, vízzel hígítjuk, és akár azonnal is fogyaszthatjuk.

 

Ha nincs otthon turmixod, akkor a gyümölcsöt egy tálba téve törd össze és áztasd be vízbe. A kezeddel nyomkodd össze, hogy a lehető legtöbb gyümölcsrost kiázzon, feloldódjon, majd pedig szűrd le. Nem kell sokáig állni hagyni, mert az idő múlásával a C-vitamin lebomolhat, jobb mielőbb elfogyasztani.

 

A szűrőben maradt rostokat a világért se dobjuk ki. Süteménybe sütve – akár a tésztába keverve, akár töltelékként elkészítve – nagyon finom desszert kreálható belőle, mellesleg nagyon egészséges is.

 

Ha a gyermek idegenkedik az ízétől, akkor almalével, birsalmalével, más gyümölcslevekkel keverhető.

 

Figyelmeztetés: A gyümölcsrost a nyugalom hatására felszállhat az ital tetejére, ezért fogyaztás előtt a palackban rázzuk föl, kancsóban, pohárban kavarjuk meg.

 

forrás



Webmester