Hozzávalók:

10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna,

20 dkg szárított csuszatészta,

1 fej vöröshagyma,

1 púpos evőkanál pirospaprika,

12 dkg füstölt kolbász,

60 dkg burgonya,

1 zöldpaprika,

1 paradicsom,

só.


 

Elkészítés:

A kockára vágott, félig kiolvasztott szalonna zsírjában gyakori keverés közben megpirítjuk a csuszatésztát, majd beletesszük a finomra vágott hagymát, s két-három keverés után megszórjuk paprikával. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és a kis kockára vágott burgonyát. Annyi vizet öntsünk rá, hogy 2-3 ujjnyi magasan ellepje a tésztát. Sózzuk meg és tegyük bele a zöldpaprikát és a paradicsomot. Alacsony láng felett - lehetőleg lefedve - lassan főzzük meg. A főzés befejező szakaszában többször keverjük meg, nehogy leégjen.

 



Webmester