Szlavóniai Csobanac

80 dkg. birka hús

  2  db. erős paprika

  1  dl. olaj

1 kiskanál őrölt paprika

1 kanál liszt

20 dkg. paradicsom

30 dkg. krumpli

  1   dl. fehér bor

  1  db. babér levél

só, bors

 

A forró olajban a felvágott hagymát üvegesre pirítjuk. Megsózzuk, paprikázzuk.

A húst felkockázzuk, majd a bográcsba dobjuk, jól megpirítjuk, babért adunk hozzá,

belevágjuk az erős paprikát, és felöntjük meleg vízzel.

Fél órát főzzük, azután lisztet keverünk a vízbe , törött paprikát, hámozott paradicsomot,

és borsot adunk hozzá. Adjunk hozzá vizet, ha szükséges, és főzzük 20 percíg.

Vágjuk fel a krumplit kockára, és tegyük a bográcsba. Öntsünk hozzá fehér bort,

és 15 perc után  vegyük le a tűzről. Tálalás előtt ízlés szerint tejfölt is keverhetünk bele.

 

Alapesetben csipetke van benne, vagy galuska, meg krumpli.

A lényeg, hogy minden jó kis húsárú benne van.

 



Webmester