Tisztaság fél egészség!

 

Minden repülő úton, minden repülőgépen elmondják, hogy ha csökken az utastérben a nyomás, először magunkra tegyük fel az oxigén maszkot, csak utána segítsünk másokon, különben mindketten megfulladunk. Ez nem önzés: betegen, boldogtalanul nem lehet másokat gyógyítani! Vegyük sorra tehát, mit tehetünk saját EGÉSZségünkért? Először is meg kell tisztuljunk. Úgy tisztességes testünkkel szemben, ha lehetőséget adunk számára az öngyógyításra. A halálokok között az érelmeszesedés vezet, tisztulásunkat

 

Kezdjük az érhálózat megtisztításával:

 

Az érhálózat megtisztításának legegyszerűbb módja, ha használjuk. A népi gyógyászat szerint a legtöbb betegségünket a pangó vér okozza. A szervezet mocsarában, a pangó vérben szaporodnak el a betegségek. Ha nem mozgunk, egész nap csak ülünk a TV előtt, vagy az autóban, nem kapnak szerveink elegendő vért, ereinkben – mint a lelassult folyóban – kirakódik a hordalék.

 

Ha a periférikus keringéssel van baj (hideg láb, kéz), a pangó vér és nyirok megindítására használjunk váltófürdőt: váltakozva forró és hideg vízbe mártva végtagjainkat „tornáztatjuk” ereinket. Még jobb eredményt érünk el, ha a vízbe sót és almaecetet teszünk.

 

Értisztításhoz először a vér megfelelő sűrűségét kell helyreállítani. Általában nem iszunk elég folyadékot, szervezetünk kiszárad. Minden 10 kg testtömegre legalább 4 dl folyadékot kellene igyunk, de a cukrozott vagy aszpartamos löttyöket a szervezetünk nem fogadja szívesen. A vér fontos alkotó eleme a vas, fogyasszunk vörös levű zöldségeket, gyümölcsöket (cékla, ribizli, szeder, vörös szőlők stb.).

 

Az erek falán lerakódott zsírfoltok oldására ecetet használunk (ld. ablakpucolás). Az ecet is zsírsav. A szervezet maga is napi 1 liter ecetet állít elő, de ez nem mindig jut el a végtagok ereihez, hajszálereihez. Az ecet segít a pangó vénás erekben túlságosan elszaporodott szaprofiták megfékezésében. Jó minőségű gyümölcsecetet használjunk (pl. almaecet), érdemes körömvirágos, tárkonyos és egyéb gyógynövényes „balzsamecetet” használni.

 

Az erek falára kirakódó vízben oldhatatlan ásványok eltávolítására együnk több kovászolt zöldséget (pl. savanyú káposzta, kovászos uborka), kovászolt leveseket (pl. cibere levesek). Orosz tudósok szerint a hidroxi-apatit (a sejtanyagcsere egyik lúgos közegben oldhatatlan végterméke) az öregedés és az érelmeszesedés egyik okozója. Ha elhal a sejt, létrejön az apatit, ebből a végterméből épülnek a csontok, de pl. a vesekő is. Nem véletlenül volt öregeink kedvenc itala a savanyú káposzta leve.

 

Az erekben akadályokat képező elhalt sejteket a sósav és a pepszin oldja fel, de – hála a „sószegény diétáknak” – nincsen belőlük elegendő mennyiség. A vércukor is semlegesíti a sósavat, ezért nagyobb cukorbetegeknél az érelmeszesedés kockázata. A sósavtermelést fokozhatjuk, ha minden étkezés után fél órával egy csipetnyi konyhasót szopogatunk el, és a sós nyálat lenyeljük.

 

Szervezetünk az ipari táplálékok, a hibás – sokszor szakértők által diktált – táplálkozási szokások, az életmódunk és lelki terheink miatt tele van méreganyagokkal. A beleinkben lerakódott, évtizedek óta rohadó szemét, az elzáródó epevezetékek, a túlsúlyunkat is okozó puffadt máj miatt elengedhetetlen a méregtelenítés:

 

Minden méregtelenítésnél legfontosabb az oldószer. Hiába isszuk a legdrágább teákat, ha nem tudjuk a méreganyagokat feloldani és elszállítani szervezetünkből. Testünk ¾ része vízből áll. A víz – visz. A víz szállít bennünk mindent, az oxigént, a tápanyagokat, a széndioxidot, a salakanyagokat, a hormonokat, anyagot, energiát, információt: mindent. Ezt manipulálják legjobban, az emberek többsége nem jut ma egészséges vízhez.

 

De milyen is az egészséges ivóvíz? A kérdés eldöntéséhez érdemes megfigyelni a nálunk jóval egészségesebben élő állatvilág viselkedését. Az állatok amíg esővizet találnak környezetükben, nem isznak mást! Az esővízzel öntözött növények is egészségesebbek, jobban fejlődnek.

 

A felszíni víz desztillációval jut a felhőkbe (ld. fel-hő), ott feldúsul oxigénnel, átjárják a különböző sugárzások (UV, napfény, kozmikus sugárzás stb.), mágneses mintázatot kap, polarizálódik… Mindent megcsinál nekünk a Teremtő – ingyér. Talán ez az egyetlen baj vele, bár ha sokáig szerencsétlenkedünk, a multik erre is ráteszik a kezüket (ld. a Suez-botrányt Dél-Amerikában).

 

Érdemes a tetőnkről összegyűjtött esővizet („vízlopó”) mesterséges barlangi körülmények között eltárolni (sötét, hűvös helyen (pince) mészkő zúzalékot tartalmazó edényekben vagy tartályokban) ld. Országh József professzor munkásságát http://www.eautarcie.org/. Az így nyert és tárolt víz sokáig élő marad. Aki finnyás, használjon ülepítés után aktív szenes vagy reverz ozmózisos szűrőt.

 

Megvan az oldószer, kezdődhet a méregtelenítés. A legegyszerűbb napi méregtelenítés az izzadás. A bőr minden szervünknek a segéde, másodlagos kiegészítő szerve. Itt történik a légzés, felszívódás, kiürítés stb. jelentős része. Ezért van, hogy ha bőrünk felületének több mint 1/3-a megég, nem sok esélyünk marad az életre. Ha izzadni akarunk, legkézenfekvőbb megoldás, hogy napi teendőinket gépek nélkül végezzük (lift helyett lépcsőzés, autó helyett futás, kapálás, favágás…), az értelmetlenül végzett munkát a tudatalatti megbosszulja (ld. szobabicikli).

 

A legegyszerűbb és leghatásosabb tisztító és méregtelenítő anyag a faszén. 1 cm3 faszén 1 km2 felszívó felülettel rendelkezik, tömegének több százszorosát képes megkötni a méreganyagokból. A faszén kúrának semmi nem tud ellenállni, gázok, alkaloidok, oldószerek, a bélflórában megtelepedő rothasztó baktériumok, alkohol, mérgek, drogok, nehézfémek és az arzén sem. Megköti a permetszerek, gyomirtók mérgeit, idegen hormonokat, sőt még a radioaktív anyagok egy részét is.

 

Tisztító kúraként alkalmazva naponta 3x 2 evőkanálnyit kell 15 napig szedni. Az étkezések közötti időben vegyük be, mert a vitaminokat és egyéb tápanyagokat is magába szívja! A patikai aktív szén nem a legszerencsésebb (csont alapanyagú), a lassú égésből visszamaradt faszén a jó (fűz, nyír, nyár, hárs, bükk), melyet szükség esetén házilag is elkészíthetünk (ld. ábra). Egyetlen ellenjavallata van: orvosságok mellett NEM alkalmazható (pl. a fogamzásgátlót is közömbösíti)!

 

A méregtelenítés során fokozottan figyelni kell az ösztönös táplálkozásra, a szervezet sokkal jobban tudja, hogy mire van szüksége, és mi az ami káros a számára az adott pillanatban, mint a táplálkozástudományi szakemberek. Az áldott állapotban lévő nők ösztönei kifinomulnak, „kívánóssá” válnak, az új jövevény számára tűzön-vízen át is megszerzik a szükséges tápanyagokat. Egyszerű a képlet: azt együk, ami jól esik!

 

A méregtelenítésnek csak akkor van értelme, ha utána nem ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Jézus szavaival: „menj, és többet ne vétkezz!”. Ha folytatjuk az ülősztrájkot, az ipari élelmek, mezőgazdasági hulladékok fogyasztását, a hatáskörünkön kívül eső dolgok miatti mérgelődést, a hibás tudások tömeges fogyasztását (média), semmi nem fog változni. És ami nem változik, elpusztul…

 

 
Kelt Magfalván, az Úr 2012. évében, Földanya havában

Géczy Gábor
MAG közösségWebmester